Родното място на Боровия прашец – езерото Qiandao

с 1078-те острова

Боровият прашец е уникално творение на природата, „дар от Бога към човека.“ Като лекарство и храна, той на практика се използва от човека вече няколко хилядолетия. В първите медицински трактати на няколко последователни династии, започвайки с „фармакопея Шен-нун „, която е на повече от 2400 години и завършвайки с модерната „Китайска фармакопея“ – навсякъде се описва благотворното въздействие на боровия прашец върху човека. Сред народа боровият прашец се нарича „чудодеен еликсир“заради неговите удивителни свойства . Чудото на природата е в това, че борът – царят на дървета, е вечнозелен и неувяхващ стотици години, приспособявайки се към всякакви условия на живот. Боровият прашец е най-добрият цветен прашец! Прашецът е признат по цял свят като уникален „комплекс за пълноценно хранене“, с който не може да се конкурира нито един хранителен продукт.

Изследванията показват, че съдържанието на различни хранителни вещества в прашеца многократно превишава тяхното съдържание в корените, стъблата и листата. Никаква растителна храна не може да се сравни с прашеца по хранителна стойност, също и по отношение баланса и активността на елементите в неговия състав, както и енергиите Ин и Ян. Затова прашецът се нарича “ продукт за пълноценно хранене.“

Цветният прашец е не само склад на генетичната информация, но и съдържа всички хранителни вещества, необходими за появата на нов живот: протеини, липиди, аминокиселини, въглехидрати, лигнин (най-добрите влакнини), нуклеинови киселини, микроелементи и витамини. Освен това, той е богат на биологично активни вещества като флавоноиди, различни ензими, пигменти и природни антибиотици (фитонциди).

В древна Гърция жените втривали в кожата си цветен прашец и използвали мед с прашец за поддържане на красив външен вид. Ето защо, гърците считали меда с прашец за „храна на боговете“ и наричали прашеца „източник на младостта и здравето.“

Боров прашец - Световно признание

В резултат на изследвания и разработки, извършвани от компания „New Era“ през 1997 г. е създаден уникалният продукт от боров прашец „Гочжен“ (в превод „държавно достояние“), съчетаващ в себе си всички качества на храна и лекарство. Продуктът се произвежда от смес от прашец от бор Масон и Маслен бор – уникални дървета, 95% от всички тях растат в Китай. Цветният прашец се събира край езерото „Хиляда острова“, на обща площ за събиране 1000 кв.км. Тук е най-оптималният климат за получаване на цветен прашец с най-добри свойства: най-чистият въздух, влага, екологична околна среда, височина 1000 – 1500 метра над морското равнище. В прашеца няма никакви пестициди и други токсини, тъй като мястото е далеч от индустриални и селскостопански центрове, както и няма никакви животински хормони (борът се опрашва от вятъра, а цветният прашец се събира на ръка). По този начин боровият прашец е най-нетоксичният хранителен продукт за хората и лекарствен продукт от най-висока категория, използван в традиционната китайска медицина повече от 2400 години.

Това е продуктът за здравословно хранене на космонавтите на Китай и лидерите на страната. Министерство на външните работи на КНР използва „боровия прашец“ като средство за дипломация, връчвайки го като подарък на почетните гости на държавата!

Най-високите национална отбранителни „космически технологии“ позволиха да се обработи естественият боров прашец за получаване на 100%-ов хранителен и лекарствен ефект. Поленовите зърна са опаковани в здрава обвивка – спородерма, която като броня защитава хранителните вещества и наследствения материал. Спородермата издържа не само на накисване в разтвор на сода каустик и потапяне във вряща вода, но и колосално радиоактивно облъчване. Нови технологии на супер бързо разпрашаване при много ниски температури разрушават спородермата, обезпечавайки пълно освобождаване на хранителните вещества и активните съставки от вътрешността на зърното и премахването на примеси, което значително обогатява основната структура на прашеца и осигурява пълното му усвояване от човешкото тяло.